PSG titulu posvetio medicinskim radnicima i herojima svakodnevnice

Deveti trofej šampiona Francuske za Parižane

PSG titulu posvetio medicinskim radnicima i herojima svakodnevnice

Teme:

Profesionalna klupska fudbalska sezona u Francuskoj je završena, odluka je tamošnjih "fudbalskih vlasti" i državnih vlasti.

Odlučeno je i da se stanje na tabeli kakvo je zatečeno u trenutku suspenzije sezone zbog pandemije novog koronavirusa računa kao konačno (u Ligue 1 i Ligue 2).

Tako je prvak Francuske za sezonu 2019/2020 Paris Saint-Germain.

"Sveci" su svakako u momentu prekida šampionata imali veliku bodovnu prednost u odnosu na prvog pratioca (Marseille), a posljednja titula je deveta za PSG u klupskoj historiji.

PSG je svoju posljednju titulu prvaka Francuske posvetio madicinskim radnicima i herojima svakodnevnice.

Pariški klub je na svojoj web stranici objavio pismo izvršnog direktora Nassera Al-Khelaifija:

"Voljeli bismo posvetiti ovu titulu prvaka Francuske za sezonu 2019/2020 zdravstvenim radnicima i svim herojima koji su svakodnevno na prvim linijama i čija predanost i žrtva tokom mnogih sedmica zaslužuju naše duboko divljenje.

Razumijemo, poštujemo i podržavamo odluku frnacuske Vlade da se šampionat okonča. Zdravlje, kao što je vlada uvijek i govorila, mora biti svačiji prioritet.

Želio bih se zahvaliti igračima, trenerima, tehničkom i medicinskom osoblju, kao i svim ostalim uposlenicima kluba na njihovom sjajno obavljenom poslu. Ovaj trofej je nagrada za njihov svakodnevni naporan rad.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nadam se da će ovaj trofej donijeti barem malo veselja svim našim navijačima u ovim teškim vremenima. Zahvalan sam za njihovu bezuslovnu potporu koja pomaže PSG-u da ide naprijed.

Također bih se zahvalio svim našim partnerima na lojalnosti i radujem se mogućnosti da proslavim ovu titulu sa PSG-ovom porodicom kada uslovi do dopuste."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi