PSG-u rijetko ko kaže ne, ali De Laurentiis se samo nasmijao na ponudu od 100 miliona
Parižani su željeli da kupe Allana, no ponuda je odbijena iako je ona iznosila 100 miliona eura

Allan ostaje u Napulju

PSG-u rijetko ko kaže ne, ali De Laurentiis se samo nasmijao na ponudu od 100 miliona

Edmir Škorić

Veznjak Napolija Allan neće preći u PSG, mada je bio jako blizu Parka Prinčeva.

Lokalni mediji su Allana već "preselili" u Pariz, PSG je navodno trebao da uplati 100 miliona eura Napoliju, ali predsjednik italijanskog kluba De Laurentiis stopirao je transfer.

"Jedina stvar koju znam je da je Allan ostaje, važan nam je igrač i biće još važniji u drugom dijelu sezone. Nije teško raditi sa Allanom, sve je jasno, on je dio Napolija i nećemo da ga pustimo", rekao je Ancelotti danas pred duel s Milanom.

"Ako ponuda ne može da zadovolji klub, ništa se neće promijeniti. Da bismo prihvatili moraju da postoje određeni uslovi, igrač je svjestan toga i ne postoji problem. Predsjednik Aurelio De Laurentiis ne želi da prodaje igrače", zaključio je Ancelotti.

PSG će na kraju dovesti Zenitovog Leondra Paredesa, mada je Allan bio velika želja francuskog velikana.

Napoli odbio ponudu koja je mogla ući u fudbalske anale

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis je ranije za italijanske medije izjavio kako je još jednom odbio prodati Kalidoua Koulibalyja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj sjajni stoper je već duže vremena na meti nekoliko najvećih evropskih klubova, a De Laurentiis je priznao da je nedavno odbijena ponuda teška 105 miliona eura.

Da je ponuda prihvaćena, 27-godišnji Senegalac bi postao najskuplje plaćeni defanzivac u historiji fudbala, pošto do sada niti jedan odbrambeni fudbaler nije pravio transfer u vrijednosti od 100+ miliona. Trenutni rekorder je Virgil van Dijk, koji je iz Southamptona prešao u Liverpool za 78,8 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti