PSV deklasirao AZ Alkmaar, Twente nezaustavljiv

Eredivizija, 4. kolo

PSV deklasirao AZ Alkmaar, Twente nezaustavljiv

Edmir Škorić

Twente je i nakon četvrtog kola ostao na stopostotnom učinku. Ubilježili su četvrtu pobjedu, no dosad najtežu.

Iako su ugostili posljednjeplasirani Venlo, Twenteovi nogometaši teško su došli do tri boda. Otpor gostiju slomljen je u sudačkoj nadoknadi i to iz penala. Tamnoputi Leroy Fer je bio strijelac.

 

U derbiju kola PSV je lako izašao na kraj s AZ Alkmaarom. Tim Matavž je u 11. doveo domaće u vodstvo, da bi gosti izjednačili preko Adama Mahera u 28. minuti. 

 

U nastavku, s igračem više, jer je Reijnen isključen kod gostiju nakon samo osam minuta igre, domaći postižu čak četiri gola. Još jednom je strijelac bio Matavž, a zabijali su i Marcelo, Atiba Hutchinson te iskusni veznjak Mark van Bommel, koji se ovog ljeta vratio u PSV iz AC Milana.

 

Eredivizija, 4. kolo:

PSV - AZ Alkmaar 5:1 (Matavz 11, 83, Van Bommel 54, Marcelo 68, Hutchinson 90/ Maher 28)

Twente - Venlo 1:0 (Fer 91 - penal)

 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.