PSV poražen kod kuće od Heerenveena

25. kolo holandskog fudbalskog prvenstva

PSV poražen kod kuće od Heerenveena

Adnan Beganović

Sinoć je odigran derbi susret 25. kolo holandskog fudbalskog prvenstva u kojem je Heerenveen pogotkom u 90. minuti pobjedio PSV. 

Utakmica u Eindhovenu obilovala je prilikama i golovima. Ljubitelji fudbala zadovoljni su nakon prikazane igre u derbiju 25. kola. Pobjedom od 3:2, Heerenveen je pretekao PSV na tabeli i trenutno se nalazi na 4. mjestu.

Susret su bolje otvorili gosti te su preko Henriquea poveli u 15. minuti. Fudaleri PSV-a nakon primljenog gola otvaraju svoju igra i bacaju sve karte u napad, pa preko raspoloženog Dzsudszaka poravnavaju rezultat u 27. minuti. Totalni preokret i vodstvo PSV-a donosi Simons u 31. minuti susreta.

Henrique ponovo postiže pogodak za 2:2 u 51. minuti. Kada se činilo da će momčadi podijeliti bodove, australski internacionalac  u dresu PSV-a, Jason Čulina, pravi nesmotren faul u svom šesnaestercu, pa sudija susreta opravdano pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator sa 11 metara bio je Danijel Pranjić.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Eredivisie, 25. kolo:
PSV Eindhoven - Heerenveen 2-3 (Dzsudzsak 27, Simons 31 / Henrique 15, 51, Pranjić 90-11m)

Poredak: 1. AZ Alkmaar 60 (-1), 2. Twente 51 (-1), 3. Ajax 48 (-1), 4. Heerenveen 48, 5. PSV Eidnhoven 45...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.