PSV redovno "puni" Den Haag, ovaj put sa sedam golova

Eredivizija, 21. kolo

PSV redovno "puni" Den Haag, ovaj put sa sedam golova

Edmir Škorić

Nogometaši PSV-a u Eindhovenu su, blago rečeno, deklasirali Den Haag sa više nego ubjedljivih 7:0 u posljednjem susretu subotnjeg programa 21. kola holandske Eredivizije.

PSV se novom, 15. prvenstvenom pobjedom odmakao na četiri boda od prvog pratitelja Twentea, odnosno na šest bodova od trećeplasiranog Ajaxa. Izvjesno je, međutim, da će momčad iz Eindhovena ostati još najmanje sedam dana na poziciji broj jedan.

 

Ovoj briljantnoj predstavi PSV-ovaca prisustvovalo je 33.000 gledatelja na Philips stadionu. Već u devetoj minuti slavili su, izuzmemo li manju grupu gostujućih fanova, vodstvo svoje momčadi.

 

Georginio Wijnaldum je bio strijelac za 1:0. Zanimljivo, gosti su do 57. minute "čuvali" taj rezultat. U 57. minuti Christian Supusepa autogolom otvara PSV, koji bez pritiska do kraja postiže tri gola.

 

Redom su zabijali Dries Mertens u 64. i 85., Jeremain Lens u 66.,Jurgen Locadia u 80. minuti i Wijnaldum po drugi put u 90. minuti. 

 

Zanimljivo da je posljednja utkamica između ova dva kluba, igrana u Den Haagu, završena rezultatom 1:6! Jednu utakmicu prije te PSV je kod kuće slavio sa 5:0. Den Haag je uistinu jako, jako nemoćan u okršajima s holandskim gigantom.

 

Eredivizija, 21. kolo:

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

PSV - Den Haag 7:0 (Wijnaldum 9, 90, Supusepa 57 - ag, Mertens 64, 85, Lens 66,  Locadia 80)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti