PSV sa 0:2 do 3:2, Nijmegen otkinuo bod kod Zwollea

Eredivisie Holandije

PSV sa 0:2 do 3:2, Nijmegen otkinuo bod kod Zwollea

Predposljednji Nijmegen iznenađujuće je otkinuo bod na gostovanju kod Zwollea, a rezultat je na kraju meča glasio 3:3. 

Fernandez je u ranoj fazi utakmice domaćina doveo u vodstvo, koje je deset minuta prije odlaska na odmor uduplao Klich. Rieks je goste vratio u život u samom finišu prvog dijela, dok je u prvom minutu nastavka za izjednačenje rezultata pogodio Rieks.

Broerse je domaćina doveo u vodstvo deset minuta kasnije, dok je konačnih 3:3 postavio svojim drugim pogotkom Rieks.

G.O. Eagles je već u prvom minutu poveo protiv favorizovanog PSV Eindhovena, dok je 25 minuta kasnije na 2:0 povisio Falkenburg.

Električari se nisu predavali pa su u nastavku uspjeli nadoknaditi zaostatak od dva gola, te u finišu potpuno preokrenuti rezultat. Prvo je Depay smanjio na 1:2, da bi za 2:2 pogpodio Locadia u 67. minutu.

Konačnih 2:3 postavio je Ruiz u posljednjem minutu utakmice. Breda je na gostovanju kod Den Haaga remizirala, a rezultat je glasio 1:1. Poveli su gosti pogotkom Hooija, dok je konačnih 1:1 postavio Alberg pola sata prije kraja utakmice.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.