PSV se mučio, Ajax i Feyenoord lako do pobjeda

Eredivizija

PSV se mučio, Ajax i Feyenoord lako do pobjeda

Edmir Škorić

Favoriti su u nedjelju u utakmicama devetog kola holandske Eredivizije ostvarili pobjede. Prvo Ajax, zatim Feyenoord i na kraju PSV.

Na vrhu su Twente i PSV  sa po 18 bodova. Twente je u petak navečer slavio u gostima kod Cambuura, a PSV je danas dosta teško savladao Waalwijk s 2:1 u Eindhovenu. Ola Toivonen je u 23. pogodio za 1:0.

Međutim, prije samog kraja prvog dijela Robert Braber vraća stvari na početak. Pet minuta prije kraja utakmice Sander Duits dobiva drugi žuti (crveni) karton u redovima gostiju, da bi u 88. minuti Jurgen Locadia pogodio za toliko željenu pobjedu PSV-a.

Ajax se lako obračunao s Utrechtom i u Amsterdamu došao do 3:0 pobjede. Thulani Serero je pogodio u finišu prvog dijela, da bi u nastavku bili precizni još Davy Klassen u 59. ,odnosno Danny Hoesen u 90. minuti.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Feyenoord je u Vitesseu slavio s 2:1 i tako došao do petog trijumfa u ovoj sezoni. Stefan de Vrij i Graziano Pelle pogađali su mrežu domaćih. AZ Alkmaar je s 2:1 poražen u Groningenu. 

Eredivizija, 9. kolo:
Ajax - Utrecht 3:0 (Serero 45, Klaassen 59, Hoesen 90)
Vitesse - Feyenoord 1:2 (Havenaar 83/ De Vrij 18, Pelle 20)
Groningen - AZ 2:1 (Viergever 52 - ag, Živković 71/ Gudmundsson 58)
PSV - Waalwijk 2:1 (Toivonen 23, Locadia 88/ Braber 45)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.