PSV slavio u Alkmaaru

Eredivizija, 31. kolo

PSV slavio u Alkmaaru

Edmir Škorić

PSV je u 31. kolu holandske Eredivizije gostovao u Alkmaaru, te je na kraju slavio sa 3:1.

Tim iz Eindhovena je jubilarnom 20. prvenstvenom pobjedom zadržao korak za vodećim Ajaxom, koji i pored kiksa (1:1 s Heerenveenom u petak) ima četiri boda prednosti. 

 

Iskusni Mark van Bommel je goste na AFAS stadionu doveo u 36. minuti. PSV je preko Driesa Mertensa došao do 2:0 u 57. minuti, a Jeremain Lens je u 61. riješio sve dileme oko pobjednika. AZ je uspio tek da ublaži poraz u 86. minuti. Strijelac jedinog pogotka za domaće bio je Aron Johannsson.

 

Posljednjeplasirani Willem II se pobjedom nad Rodom uhvatio za slamku spasa. Strijelci u današnjoj pobjedi bili su Philip Haastrup i  Aurelien Joachim iz penala, a za goste Sanharib Malki dvije minute prije kraja utakmice.

 

Heracles je bio ubjedljiv protiv Waalwijka, savladavši ga s 4:0. Dva gola postigao je Brazilac Everton, po jedan Kwame Quannah (penal) te Marko Vejinović. Gronigen je s 2:1 pobijedio momčad ADO Den Haaga. 

 

Eredivizija, 31. kolo:

Groningen - Den Haag 2:1 (Zeefuik 38, Texeira 42/ Jansen 75)

Heracles - Waalwijk 4:0 (Quansah 42 - penal, Vejinović 65, Everton 71, 85)

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Willem II - Roda 2:1 (Haastrup 50, Joachim 60 - penal/ Malki 88)

AZ - PSV 1:3 (Johannsson 86/ Van Bommel 36, Mertens 57, Lens 61)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.