PSV-u derbi kola, Miyaichiju prvijenac
Ryo Miyaichi, prvijenac u drugom nastupu

Eredivisie, 23. kolo

PSV-u derbi kola, Miyaichiju prvijenac

U derbiju 23. kola holandske Eredivizije, PSV je slavio visoku pobjedu nad Alkmaarom. Feyenoord polako bježi sa dna, danas su pobijedili Heracles.

PSV je ostvario visoku pobjedu u gostima nad Alkmaarom od 4:0. Mreže su po dva puta tresli Marcus Berg i Balazs Dzsudzsak.

Prvo je Berg, švedski napadač koji je na posudbi iz HSV-a, pogodio u 9. minuti. Prednost PSV-a je udvostručio Dzsudzsak u 31. minuti.

Mađarski veznjak ponovo je pogodio u 66. minuti, da bi i Berg postigao svoj drugi gol u 77. minuti i tako postavio konačnih 0:4.

Feyenoord je ostvario veoma važnu pobjedu nad Heraclesom. Nakon što je impresionirao debijem u prošlom kolu, Ryo Miyaichi je postigao gol u svojoj drugoj utakmici za roterdamski tim.

Japanski tinejdžer, koji je na posudbi iz Arsenala, postigao je prelijep gol u 18. minuti. S obzirom na pokazano u dvije utakmice u dresu holandskog giganta, sljedeće sezone bi ga mogli gledati na Emiratesu u prvom timu.

Diego Biseswar je povećao prednost Feyenoorda u 31. minutu, a do kraja prvog poluvremena postignut je još jedan gol.  Fledderus je pogodio za goste i za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 2:1.

Eredivisie, 23. kolo:

Den Haag - Venlo 3:0
Feyenoord - Heracles 2:1
Twente - Vitesse 1:0
Willem II - Utrecht 3:3
Alkmaar - PSV 0:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.