PSV ubjedljiv protiv Trabzona

Standard prošao Wislu

PSV ubjedljiv protiv Trabzona

Midhat Šljivak

Fudbaleri PSV-a iz Eindhovena plasirali su se u osminu finala Europa lige nakon što su večeras na svom Philips stadionu savladali turski Trabzonspor rezultatom 4:1.

U prvom susretu u Trabzonu holandski tim je slavio sa 2:1, a pitanje prolaska dalje riješeno je već nakon pola sata igre u ovom uzvratu. PSV je poveo u 15. minuti utakmice kada mrežu gostiju sa penala pogađa Dries Mertens, da bi petnaest minuta kasnije Tim Matavz uvećao vodstvo na 2:0. Kevin Strootman je u 38. minuti pogodio za 3:0, da bi Trabzon uspio u 43. minuti preko Yilmaza smanjiti vodstvo na 3:1.

Minut nakon gola igrač Trabzona Zengin zaradio je izravan crveni karton. Osam minuta u drugom poluvremenu bilo je dovoljno da PSV stigne do novog gola. Vodstvo timu iz Eindhovena od 4:1 donio je svojim drugim golom Matavz.

Ispostavilo se da je to i krajnji rezultat susreta, pa je PSV sa ukupnih 6:2 izbacio turskog predstavnika.


Prolaz dalje je obezbjedio i Standard iz Liježa koji je nakon remija u prvom susretu sa Wilsom (1:1) večeras je protiv poljskog predstvanika odigrala ponovo neriješeno 0:0 što im je pak donijelo prolaz dalje zbog gola kojeg su postigli na gostovanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti