PSV zaustavljen u Heerenveenu, AZ-u bod kod kuće

Eredivizija, 26. kolo

PSV zaustavljen u Heerenveenu, AZ-u bod kod kuće

Edmir Škorić

Nogometaši PSV-a poraženi su u gostima kod Heerenveena u 26. kolu holandske Eredivizije. 

Lider je današnjim kiksom u Heerenveenu ostavio mogućnost Ajaxu da sutrašnjom pobjedom zauzme vodeću poziciju.

 

Marten de Roon je u osmoj minuti susreta omogućio vodstvo domaćinu, koji je pola sata kasnije, zahvaljujući golu Yassinea El Ghanassyja, imao sigurnih 2:0. Sve što su gosti iz Eindhovena uspjeli napraviti do kraja utakmice je utješni pogodak, čiji je autor Kevin Strotman iz 75. minute.

 

Pogotkom Evertona iz 58. minute Heracles je u Almelu na Polman stadionu minimalno savladao NEC Nijmegen. Istim je rezultatom Willem II u derbiju začelja savladao Venlo i to pogotkom Dannyja Guijta u 89. minuti.

 

U Alkmaaru je AZ remizirao s Den Haagom. Strijelac za goste u 10. minuti bio je Mike van Duinen, a za domaću momčad Viktor Elm u 25. minuti. 

 

Eredivizija, 26. kolo:

Heerenveen - PSV 2:1 (De Roon 8, Ghanassy 38/ Strootman 75)

Heracles - NEC 1:0 (Everton 58)

AZ - Den Haag 1:1 (Elm 25, Van Duinen 10)

 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

 

 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.