Ptica selica s bh. pasošem

JR Bremer stigao do 16. kluba u karijeri

Ptica selica s bh. pasošem

Midhat Šljivak

Ljubitelji košarke u Bosni i Hercegovini vjerovatno se sjećaju američkog košarkaša JR-a Bremera.

Ovaj sada 36-godišnji košarkaš je jedno vrijeme nosio dres sarajevske Bosne, te je nastupao za nacionalni tim Bosne i Hercegovine.

Bremer je poznat kao igrač koji često mijenja ekipe, a uskoro bi mogao doći do čak 16. tima u 14 godina koliko mu traje profesionalna karijera.

On će kako stvari stoje u narednim danima potpisati za francuski Limoges, koji bi mu tako mogao biti 16. tim u karijeri.

Amerikanac s bh. pasošem je karijeru počeo u NBA ligi u dresu Boston Celticsa 2002. godine, a dvije godine kasnije je stigao u Evropu gdje je potpisao za Unicaju.

Igrao je širom Evrope, a posljednju sezonu je proveo u turskom Konyasporu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti