Pudar: U Mostar dolazimo da se nadigravamo

Prvotimac KMF Nevesinje

Pudar: U Mostar dolazimo da se nadigravamo

S. Mlaćo

KMF Nevesinje će sutra u meču 17. kola Premijer futsal lige BiH gostovati u Mostaru kod aktuelnog šampiona države i trenutno prvoplasirane ekipe na tabeli FC Mostar SG ‘Staklorad’.

Mostarci su se nakondva kiksa u prvenstvu nanajbolji mogući način vratili u pobjednički niz savladavši u Sarajevu ekipu MNK Centar rezultatom 2:5, te sada na svom parketu dočekuju Nevesinjce.

Ekipa iz Nevesinja napravila je sjajan niz od tri pobjede u tri kola, ali je u posljednjem kolu na gostovanju u Tuzli u jednom sjajnom meču poražena od Salinesasa 5:3.

U tom susretu Nevesinjcima je nedostajalo sedam igrača, a ni sutra protiv šampiona države neće biti kompletni zbog neigranja Nikole Kašikovića, Miloša Pantića te povrijeđenih Miloša Prodanovićai Ahmeta Husnića.

Jedan od najiskusnijih prvotimaca nevesinjske ekipe Dalibor Pudar ističe da su Mostarci apsolutni favorit u ovoj utakmici, ali da njegova ekipa ima kvalitet da se nadigrava sa šampionom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“U meču sa Starim Gradom bićemo oslabljeni neigranjem četvorice igrača, a najviše će se osjetiti nedostatak mladog Kašikovića te povrijeđenih Husnića i M. Prodanovića. Za razliku od prošlog kola u ekipu nam se vraća kapiten Vučetić i iskusni G. Prodanović, te se nadam da možemo parirati šampionu države. Mi u Mostar dolazimo da se nadigravamo, vrlo dobro poznajemo njihovu ekipu, apsolutni su favoriti, aliimamo i mi šta da pokažemo”, rekao je prvotimac KMF Nevesinje, Dalibor Pudar.

Susret 17. kola Premijer futsal lige BiH između FC Mostar SG ‘Staklorad’ i KMF Nevesinjena program je sutra (nedelja) od 17:00h u USRC Midhat Hujdur – Hujka u Mostaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi