Pukla ljubav između Neymara i Mbappea: Šta je to Francuz zamjerio Brazilcu?

Više nisu u dobrim odnosima

Pukla ljubav između Neymara i Mbappea: Šta je to Francuz zamjerio Brazilcu?

Endin Čaušević

PSG će ovog ljeta biti na velikim iskušenjima jer će gotovo sigurno doći ponude za Neymara i Kyliana Mbappea koji su najbolji igrači kluba iz Pariza.

Francuski mediji pišu da će Parižani sigurno prodati jednog od dvojice najvažnijih igrača, a sve zbog toga što Mbappe i Neymar više nisu u tako dobrim odnosima kao prije.

L'Equipe je objavio da je između njih "pukla ljubav" kada je Neymar kritikovao mlađe igrače za loše igre ove sezone, a u tome se pronašao i Mbappe koji je na ovoj izjavi itekako zamjerio Neymaru.

Prije nekoliko dana mladi francuski napadač je slavio rođendan i svi su bili iznenađeni što na proslavi nije bio Neymar jer se zna da su oni veoma dobri prijatelji.

No, očito je da situacija između njih nije baš najbolja i francuski mediji tvrde da će zbog toga klub prodati nekoga ovog ljeta. To je na neki način potvrdio i trener Thomas Tuchel.

Njemački stručnjak je izjavio da bi bilo dobro da obojica ostanu u klubu, ali ukoliko neko od njih napusti PSG onda to neće biti iznenađenje jer je u fudbalu sve moguće.

"Kao trener želim da ostanu obojica, ali znate da je u fudbalu sve moguće. Sigurno ćemo naći neko rješenje na ljeto ukoliko dođe zanimljiva ponuda. Ne samo za njih nego i za ostale igrače. Potrebne su nam promjene i to je jedino sigurno sada", rekao je Tuchel.

Zidane zatražio od Pereza da mu dovede Kyliana Mbappea

Mlada zvijezda PSG-a i ove sezone igra zaista čudesno. Drugi je najbolji strijelac Evrope iza Lionela Messija, a sa 20 godina je već napravio velike stvari za francuski fudbal.

Mbappe je nedavno najavio odlazak iz Pariza, a to Zidane ima namjeru da iskoristi i zatražio je od predsjednika Pareza da ga pokuša dovesti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

To neće biti lako. PSG nije spreman da pusti svoju mladu zvijezdu, ali bez obzira na sve, želja fudbalera i vrtoglava ponuda bi mogle promijeniti mišljenje čelnika prvaka Francuske.

A Realu ovog ljeta novac neće biti problem. Imaju gotvoto 600 miliona eura na raspolaganju i ne treba čuditi ako sruše svjetski rekord u ponudi za Mbappea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi