PSG želi najvećeg ovosezonskog konkurenta pretvoriti u svoju podružnicu

U Lilleu su majstori u onome u čemu se Parižani muče

PSG želi najvećeg ovosezonskog konkurenta pretvoriti u svoju podružnicu

Paris Saint-Germain je trenutno najuspješniji i najbogatiji klub u Francuskoj. Daleko je PSG ispred konkurencije, a sada "Sveci" žele i one koji ih koliko-toliko prate učiniti svojim "podanicima".

Kratki prekid dominacije PSG-a u režiji Monaca je već odavno zaboravljen i sada se čini da će u godinama koje dolaze teško neko drugi osim pariškog velikana uspjeti doći do titule prvaka Francuske.

Monaco se ove sezone borio za opstanak, dok je PSG davno potvrdio titulu prvaka Francuske i kolo prije kraja sezone ima 16 bodova više od drugoplasiranog Lillea.

Iako je PSG u finišu sezone prosipao bodove, nije bilo nade da će se u Francuskoj gledati zanimljiva utrka za titulu.

Ipak, Lille je odigrao odličnu sezonu, bio najveći konkurent PSG-u, a uspio je u proljetnoj dijelu prvenstva i razbiti velikog rivala u međusobnom duelu.

Lille je tako uspio sa 5:1 slaviti protiv PSG-a, što je bio jasan znak za čelnice "Svetaca" da u viceprvaku Francuske ima nešto vrijedno iskorištavanja.

Prema posljednjim špekulacijama iz Francuske, PSG želi Lille učiniti svojom podružnicom, klubom u koji će slati mlade igrače na posudbu. Oni bi se u Lilleu trebali razvijati, a ukoliko bi se čelnicima PSG-a svidio njihov napredak - vratili bi ih na Park prinčeva.

Parižani su ideju dobili promatranjem sjajnih mladih fudbalera Lillea, a navodno su zainteresovani i za transfer Nicolasa Pepea koji iza sebe ima sjajnu sezonu.

Pepe je postigao 22 gola i upisao 11 asistencija u Ligue 1, a osim PSG-a, našao se na radatu i nekolicine engleskih velikana.

Inače, najveći problem PSG-a u eri bogatih vlasnika iz Katara jeste uvođenje mladih igrača u prvi tim. Lille je, sa druge strane, itekako uspješan u tome i to kada su mladi igrači koji su prošli omladinski pogon PSG-a u pitanju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tako je ove sezone na golu Lillea bio 23-godšnji Mike Maignan doveden iz PSG-a za oko milion eura, dok je standardni prvotimac bio i 21-godišnji Jonathan Ikone kojeg je Lille doveo za oko pet miliona eura, također sa Parka prinčeva.

Lille je uspio ostvariti i profit od preko tri miliona eura pošto je prodao 22-godišnjeg defanzivca Fode Ballo-Tourea Monacu, samo dvije godine nakon što ga je kupio od PSG-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi