Pukli konci između igrača i Sabelle

Argentina u problemima

Pukli konci između igrača i Sabelle

Midhat Šljivak

Iako na Svjetskom prvenstvu u Brazilu najavljuju pohod ka tituli svjetskog prvaka, odnosi unutar reprezentacije Argentine nisu baš najbolji. 

Nakon što je saopštio spisak za Mundijal, selektor Alejandro Sabella došao je u konflikt s pojedinim fudbalerima Gaučosa.

Navodno, najviše su nezadovoljni Lionel Messi i Angel di Maria, koji su tražili da Ever Banega bude na konačnom spisku za Svjetsko prvenstvu u Brazilu.

Sabella je fudbalera Newell's Old Boysa izostavio sa spiska, a s obzirom da je Banega najbolji prijatelj sa prvom zvijezdom tima Lionelom Messijem, unutar reprezentacije Argentine je došlo do velikog neslaganja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Rasprave je bilo i s ostatkom trenerskog osoblja. Pomoćnici Alejandra Sabelle su tražili mir u ekipi stavljanjem Banege na konačan spisak, ali je Lucas Biglia ipak dobio prednost. 

Jučerašnji trening Argentine protekao je u katastrofalnom raspoloženju. Messi i Di Maria su navodno radili šta su htjeli, pa su kakvo stvari stoje pukli konci u reprezentaciji Argentine, samo nekoliko dana prije početka Mundijala u Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti