Pulis: Begović je dosta naučio od Sorensena

Trener Stoke Cityja o našem čuvaru mreže

Pulis: Begović je dosta naučio od Sorensena

Čuvar mreže naše reprezentacije i Stoke Cityja, Asmir Begović je ove sezone u zaista izvrsnoj formi te se kao logičan nameće njegov prelazak u neki od jačih engleskih klubova u predstojećem prelaznom roku.

Trener Stoke Cityja, Tony Pulis je uvijek imao samo riječi hvale za našeg reprezentativca, a nedavno je istakao kako je na razvoj Begovića dosta uticaja imao i sada drugi golman Stokea, iskusni Thomas Sorensen.

 

"Begović je sretan što je ovdje zatekao Thomasa kada je tek stigao. Naučio je dosta od njega i Sorensen ga je tjerao da napreduje", rekao je kratko Pulis.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Begović se već duže vrijeme povezuje sa klubovima poput Manchester Uniteda, Arsenala i Chelseaja, a njegov odlazak je izvjestan budući da je Stoke u zimskom prelaznom roku doveo mladog i perspektivnog Jacka Butlanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.