Pulis: Sretan sam zbog Shawcrossa

Pulis: Sretan sam zbog Shawcrossa

Trener Stoke Cityja, Tony Pulis izjavio je kako će njegov igrač, Ryan Shawcross zablistati na reprezentativnom nivou nakon što se ovaj defanzivac našao na spisku Roya Hodgsona.

Shawcross je pozvan kao zamjena za Johna Terryja, a Pulis smatra kako je i bilo vrijeme da ovaj stoper dobije priliku u nacinalnom timu.

 

"Dosta se poboljšao nakon sezone sa nama, tako da je ovo samo nagrada za predstave koje je pružao sadmicu za sedmicom za ovaj klub", rekao je trener Stokea te je dodao:

 

"Ovaj momak očajnički želi da zaigra za Englesku, samo mu treba pružiti priliku na reprezentativnom nivou i siguran sam da će je on iskoristiti ako je dobije. Sretan sam zbog Ryana i njegove porodice, ali sam također sretan zbo ovog kluba. Ovo je prvi put nakon 1984. godine da igrač Stoke Cityja bude pozvan za takmičarsku utakmicu reprezentacije Engleske".

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Shawcross je ubilježio preko 200 nastupa za Stoke City do sada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti