Purić: Novac je i u Srbiji najveći problem

Raskinuo ugovor sa Slobodom iz Užica

Purić: Novac je i u Srbiji najveći problem

D. Kurbegović

Nakon odigranih 15 kola u Srbijanskoj najjačoj nogometnoj diviziji u vrhu se po običaju nalaze Partizan, Crvena Zvezda, dok se za treće mjesto bore Jagodina i Vojvodina.

Sloboda iz Užica nakon dobre prošle sezone u kojoj im je Evropa izmakla za jedno mjesto, u ovoj sezoni igraju slabo i nalaze se u donjem dijelu tabele, te im u drugom dijelu sezone predstoji borba za opstanak.

Prodaja važnih igrača, problemi s finansijama i nedovođenje pojačanja na klub reflektirali su se i na rezultate tako da će klub iz Užica morati dosta bolje igrati u drugom dijelu sezone ako misli da ostane u društvu najboljih klubova Srbije.

Nakon Delimira Bajića, jučer je Slobodu napustio i Dario Purić što je potvrdio i za SportSport.ba

"Jučer sam zvanično i raskinuo ugovor sa Slobodom, bio je to prijateljski razlaz, imao sam još pola godine ugovora, ali klub mi je ostao dužan nešto novca, tako da sam im oprostio dugove u zamjenu za čiste papire. Proveo sam lijepih godinu dana u Užicama, ali novac je najveći problem kao i u ostalim klubovima u Srbiji. Liga je u odnosu na Premijer ligu BiH malo jača i kvalitetnija zbog Partizana i Crvene Zvezde, te zbog boljih uslova i stadiona, ali u globalu sve je to negdje blizu", ističe 27-godišnji ofanzivni veznjak.

Nakon raskida ugovora trenira kod kuće i čeka pravu ponudu.

"Treniram u Modriči i održavam formu, prelazni rok traje do kraja mjeseca i imam nekih solucija za nastavak karijere. Iza mene je godina i po u Slobodi, gdje sam se izborio za standardno mjesto u ekipi, tako da siguran sam neće biti problema oko izbora nove sredine i kluba. Neću se zalijetati, volio bi naravno karijeru nastaviti u inostranstvu, ali ako ne bude ništa konkretno nemam ništa protiv da se vratim u Premijer ligu BiH", kaže bivši igrač Modriče, Čelika, Libereca i Slobode.

Pratio je nastupe bivšeg kluba i nada se povratku Čelika u vrh Premijer lige.

"Prošlu sezonu su igrali sjajno, Evropa im je za dlaku izmakla i mislio sam da će ove sezone gotovo sigurno biti među tri ekipe. Žao mi je što su imali problema, te mnogo kikseva u ovoj sezoni, ali nadam se da će makar kroz Kup takmičenje izboriti Evropu. Ja sam četiri godine proveo na Bilinom polju i taj period u svojoj karijeri nikad neću zaboraviti. Zenica i Robijaši će zauvijek ostati u mom sjećanju, ali će ostati i žal što nisam ostvario zapaženiji rezultat za vrijeme boravka u Čeliku", kazao je za SportSport.ba Dario Purić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.