Veznjak Sarajeva nakon pobjede

Purić: Sarajevo dugo čeka jednu titulu, ovo je velika šansa

D. Kurbegović

FK Sarajevo je nakon jedanaest godina upisao svoju prvu pobjedu u Zenici i to u okviru prve utakmice finala Kupa Bosne i Hercegovine. 

Svoje mjesto u početnom sastavu Bordo tima koji je slavio sa 2:0 našao je i Dario Purić, nekadašnji ljubimac zeničke publike u vrijeme dok je nosio dres Čelika.

"Da smo ovom pobjedom sigurno osvojili titulu Kupa BiH to ne možemo da kažemo, ima još 90 minuta. Sigurno je da Čelik neće doći sa bijelom zastavom u Sarajevo, to je sto posto", rekao je Purić, te dodao:

"Što se tiče današnje utakmice znali smo da će stadion biti dobro ispunjen, kao što i jeste bio, došlo je dosta Robijaša i znali samo da će da ih nosi ta publika, mada smo znali kako će Čelik igrati pogotovo nakon prvog kola proljetnog dijela prvenstva kada smo izgubili. Njihovu borbenost i rastrčanost danas smo ukrotili nekom pas igrom, gdje su se oni malo iznenadili tim. Ja smislim da smo čitavu utakmicu bili bolji protivnik, što je pokazao i rezultat od 0:2".

Što se tiče revanša nekadašnji fudbaler Čelika kaže:

"Sigurno je da je 2:0 veliki rezultat, ali mi se u svakom slučaju ne smijemo opuštati. Nama je ovo jako bitno jer Sarajevo dugo čeka jednu titulu, tako da nam je ovo velika šansa koju ne smijemo ispustiti iz ruku. Mislim da smo svi na zemlji, stoji, čekamo taj revanš, pa ćemo tek onda slaviti".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Nakon što 2011. godine u dresu čelika nije uspio osvojiti titulu pobjednika Kupa BiH, ovoga puta mu je upravo bivši klub prepreka ka trofeju u najmasovnijem fudbalskom klupskom takmičenju u BiH.

"I kada sam odlazio iz Čelika govorio sam da mi je žao što tada nismo osvojili titulu u duelu sa Željezničarom, ali sada mi se ukazala ta prilika i nadam se da ću je iskoristiti, i da imam i titulu osvajača Kupa BiH", rekao je Dario Purić za SportSport.ba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.