Pušina vs Čolaković,Bevanda vs Dominković

Novi predsjednik N/FSBiH

Pušina vs Čolaković,Bevanda vs Dominković

Na danas održanoj Skupštini Nogometnog/Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine zvanično su predstavljeni kandidati za novog predsjednika državnog saveza, te je za predsjednika "federalaca" izabran Iljo Dominković.

Predloženo je pet kandidata za novog predsjednika Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, od toga pet iz reda bošnjačkog naroda i dvojica iz reda Hrvata. Bošnjake će tako predstavljati neko između Jusufa Pušine,  Sulejmana Čolakovića, Muhidina Raščića, Behudina Trbojevića i Ibrahima Adilagića, dok su iz reda Hrvata predloženi Josip Bevanda i - Iljo Dominković.

Kako sada stoje stvari, najveće šanse ima nekadašnji predsjednik N/FSBiH Jusuf Pušina, mada će njegov izbor, gotovo pa sigurno, pokušati blokirati iz Fudbalskog saveza Republike Srpske, a na inicijativu sadašnjeg predsjednika Sulejmana Čolakovića, koji očajnički želi još jedan mandat. Vjerovatno da završi posao koji je započeo u ovom mandatu. Posao koji nas je doveo na rub propasti.

Novi predsjednik federalnog saveza Iljo Dominković želi valjda objediniti predsjedniče fukncije na entitetskom i državnom nivou, pa na sve moguće načine pokušava "izgurati" Josipa Bevandu. Međutim, teško da će mu se želje i ostvariti, iako je lobirao za glasove dijeleći ulaznice za finale Lige prvaka proljetos.

Skupština Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koja treba biti održana u petak, daće vjerovatno odgovore na mnoga pitanja, kao recimo da li će uslijediti suspenzija ili isključenje saveza, a tada ćemo vidjeti kako će se vlastodršci bh. fudbala nositi sa odlukama koje bude trebalo donijeti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.