Puyol potvrdio: Odlazim iz Barcelone
Foto: EPA

Puyol napušta Barcelonu

Puyol potvrdio: Odlazim iz Barcelone

Midhat Šljivak

Kapiten Barcelone, 35-godišnji Carles Puyol, objavio je danas kako će u junu napustiti ekipu Barcelone.

Iako su španski mediji najavljivali kako će Puyol završiti karijeru na kraju sezone, to se ipak neće desiti. Kapiten katalonskog tima je potvrdio da odlazi iz Barcelone, ali da ne prekida igračku karijeru.

"Želim da objavim kako napuštam Barcelonu na kraju ove sezone. Imao sam dvije operacije koljena i više ne mogu da igram onako kako želim", istakao je Puyol, koji još uvijek nije siguran šta će biti s njegovom karijerom.

"Ne znam šta ću raditi nakon što odem iz kluba. Moram se dobro odmoriti i razmisliti. Nakon toga ću donijeti odluku", kazao je Puyol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Puyolu ugovor s Barcelonom ističe 2016. godine, ali je uspio dogovoriti raskid na kraju ove sezone. 

Kapitensku traku Barcelone preuzeo je 2004. godine od Luisa Enriquea, a za klub je odigrao preko 600 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.