Puyol: Rubin je velika momčad

Kapiten Barce priznaje

Puyol: Rubin je velika momčad

Edmir Škorić

Rubin Kazan u dva je susreta sa Barcelonom osvojio čak četiri boda i tako pokazao svoje pravo lice, te dobio status najugodnijeg iznenađenja dosadašnjeg dijela Lige prvala. Da se radi o kvalitetnoj ekipi mišljenja je i kapiten Barcelone Carles Puyol.

"Čitavo vrijeme smo htjeli postići taj gol, ali lopta jednostavno nije htjela ući u mrežu. Bilo je jako teško stvoriti šanse", kazao je španski defanzivac, te istakao da je Rubin veliki tim.

"Znali smo da će ovo biti odbrambena igra, sa sa dva reda po četiri igrača veoma blizu. Odlično su zatvorili svoj prostor. Rubinovi igrači posjeduju veliku kvalitetu i opasni su u protunapadu. Velika su momčad", završio je Puyol.

Barca sada dočekuje Inter, a potom gostuje u Kijevu kod Dynama i do zadnjeg kola Katalonci će strahovati i tražiti prolaz dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.