Puyol se vraća, dobija samostalni trenerski posao

Španac ide 'preko bare'

Puyol se vraća, dobija samostalni trenerski posao

Nekadašnji defanzivac Barcelone Carles Puyol odlučan je u namjerama da započne trenersku karijeru.

Puyol na terenima nije od 2014. godine kada je stavio tačku na karijeru tokom koje je igrao samo za Barcelonu, ali uskoro bi mogao da se vrati u svijet nogometa, pošto se za njegove usluge interesuje Atlanta United.

Čelnici ovog američkog kluba su zainteresovani da dovedu Puyola na poziciju trenera nakon što je Gerardo Martino dobio otkaz, a dvije strane su navodno blizu dogovora koji bi trebao biti finaliziran u prvim danima naredne godine.

Nema sumnje da Puyol ima dovoljno znanja i autoriteta da vodi jedan tim iz MLS lige, a preuzimanje Atlanta Uniteda, koji je inače šampion, bila bi svakako dobra opcija za start trenerske karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi