Iranci zbog duge kose nisu željeli Puyola na nacionalnoj televiziji?

Španac optužuje Irance

Iranci zbog duge kose nisu željeli Puyola na nacionalnoj televiziji?

Edmir Škorić

Bivši kapiten Španije i Barcelone Carles Puyol optužio je zvaničnike nacionalne televizije Irana kako su mu zbog duge kose zabranili da komentariše utakmice.

Puyol je bio pozvan da gostuje kao stručni konsultat na iranskoj nacionalnoj TV prije utakmice Irana i Španije, ali nije dobio dozvolu da se nađe u emisiji.

Nakon što je za sve okrivio Irance, zvaničnik vladine televizije Morteza Mirabegri je rekao:

"Nema potrebe da strano lice dobije nekoliko stotina miliona (iranskih rivala) na nekoliko minuta na sportskom programu".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Puyol smatra da je zbog duge kose zabranjeno njegovo gostovanje na ovoj TV, pa tako da je teško reći šta je prava istina nakon svega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi