Puzigaća raskinuo ugovor: Nisam ljut na Sarajevo!
FOTO: EPA

Defanzivac višak na Koševu

Puzigaća raskinuo ugovor: Nisam ljut na Sarajevo!

Fudbalski klub Sarajevo i Bojan Puzigaća danas su i zvanično potpisali sporazumni raskid saradnje. 

Iskusni defanzivac je nakon imenovanja Miodraga Ješića odstranjen iz ekipe zajedno sa Barićem, Oštrakovićem, Tatomirovićem i Ikandeom, a zahvaljujući sporazumnom raskidu saradnje moći će u januarskom prijelaznom roku kao slobodan igrač potražiti novu sredinu. 

"Potvrđujem vam da sam završio sve sa Sarajevom i svom sada već bivšem klubu želim puno uspjeha i budućnosti i moram priznati da mi je bila čast u proteklom periodu nastupati za taj klub", kazao je Bojan Puzigaća na samom početku razgovora za SportSport.ba. 

Puzigaća, koji je na Koševo stigao 2013. godine iz poljske Cracovije, ne krije da je nezadovoljan načinom na koji se rastao od Sarajeva. 

"Žao mi je, naravno, ali nisam ništa mogao i nisam ništa uradio da budem suspendovan. Uvijek sam davao svoj maksimum za klub, bio tu za mlađe igrače i krivo mi je. Trebalo se sačekati još neko vrijeme i ljudski razgovarati, ali gotovo je sad. Nisam ljut na Sarajevo. Meni je na Koševu bilo prelijepo i nosim lijepe uspomene."

Problema sa pronalaskom nove sredine neće imati. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Već se spominju neki klubovi, ali ne bih želio o tome detaljnije pričati dok ne bude nešto konkretno. Vjerujem da će ubrzo biti završeno nešto", dodao je.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.