Queiroz: BiH je bila najbolja reprezentacija u grupi

Pohvale za Zmajeve

Queiroz: BiH je bila najbolja reprezentacija u grupi

Edmir Škorić

Iranski selektor Carlos Queiroz smatra da je bh. reprezentacija bila najbolja u grupi F.

BiH se pobjedom nad Iranom (3:1) oprašta od Mundijala. Zbog prethodnih poraza od Argentine i Nigerije, Zmajevi moraju ranije kući.

"Čestitam Bosni i Hercegovini, uz svo dužno poštovanje prema Argentini i Nigeriji, BiH je bila najbolja reprezentacija u ovoj grupi. Pokazali su da imaju jako dobra tim, odlične igrače, vrlo iskusne", rekao je Queiroz, dodavši:

"Večeras su igrali na jednog drugom nivou u odnosu na nas. Kad se to desi, onda je poraz naše ekipe garantovan".

"Na svoje igrače sam jako ponosan. Unatoč svim poteškoćama i činjenici da je BiH prva povela i dalje su se trudili zabiti, ali na kraju krajeva bez kondicione spremnosti nije bilo moguće zaustaviti BiH", dodao je portugalski stručnjak.

Sušić je rekao da ne može vjerovati da niste igrali kao da želite pobijediti i da su se iranski igrači navikli na odbrambeni fudbal, činilo se da igraju na nerješeno. Da li se slažete?

"Sušić ima pravo na svoje mišljenje. Sljedeći put ću mu dati da trenira Iran, a ja ću uzeti Bosnu, pa ćemo vidjeti. Kada imate igrače Manchester Cityja i takvih ekipa, onda je lako komentarisati igru protivnika na taj način. Naši igrači su bili preumorni da prate igru BiH, ali svejedno su se borili i pokušavali zabiti gol iako su igrali protiv boljeg protivnika. Pravili smo greške koje ne bismo pravili da smo bili bolje kondiciono pripremljeni. Ja sam zadovoljan našim igračima, da su imali iste pripreme i da su igrali sezonu u evropskim ligama onda bi pokazali mnogo više ali ovako nije moglo više od onoga što su pokazali".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Žalite li za ičim u ovoj utakmici?

"Ne. Nemamo za čime žaliti. Ne želimo upirati prstom ni u koga. Mi smo učinili ono što je bilo moguće, borili som se u svakoj utakmici. Na svakom treningu i u svakoj utakmici igrači su bili fantastični. Navijačima moram reći da trebaju biti ponosni na svoje igrače. Ja sam sa terena otišao ponosan".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.