Queiroz oslobođen optužbi

Queiroz oslobođen optužbi

Međunarodni sportski sud (CAS) danas je oslobodio svih optužbi u vezi s dopingom nekadašnjeg selektora portugalske nogometne reprezentacije Carlosa Queiroza.  

Ovom presudom ukinuta mu je šestomjesečna suspenzija koju mu je izrekla portugalska antidoping agencija.  

Pedesetosmogodišnji Queiroz je 30. augusta prošle godine ometao rad antidoping komisije, koja je pred pripreme Portugala za SP u JAR-u nenajavljena došla obaviti kontrolu. Nekoliko dana poslije Portugalski nogometni savez mu je uručio otkaz, prenose agencije.

"To je bio politički progon. Ministar za sport Laurentino Dias je želio na svaki način da me se riješi. U pozadini svega su bile laži", kazao je trener i još jednom potvrdio da više ne želi nikakve kontakte s portugalskim savezom. 

CAS je naveo da Queiroz nije ometao rad antidoping istražitelja 16. maja, iako je imao nekoliko neprimjerenih komentara. Trener je tvrdio da je samo želio zaštititi privatnost igrača, te da se kontrolama ne protivi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.