Neviđene kazne u svijetu fudbala zbog nereda u Meksiku: Jedan klub "ugašen"

Ništa bolje nisu ni prošli

Neviđene kazne u svijetu fudbala zbog nereda u Meksiku: Jedan klub "ugašen"

Admin Čaušević

Izvršni odobr meksičke Lige MX je izrekao do sada neviđene kazne u svijetu fudbala zbog nereda na meču Queretara i Atlasa. 

Navijači oba kluba su imali žestok obračun, a scene nasilja su bile itekako brutalne, na terenu i na tribinama su se mogla vidjeti nepomićna tijela nekih učesnika nereda.

Majke i očevi koji su došli s djecom na utakmici tražili su načine na koji bi izvukli djecu sa stadiona. Odlučili su s njih skinuti dresove kako ih protivnički navijači ne bi napali.

Nakon što se sve smirilo na sreću preminulih nije bilo. Povrijeđeno je 20-ak osoba od kojih je devet završilo u bolnici.

Nekoliko dana stigle su kazne koje su očekivano žestoke. Queretaru je dozvoljeno da se nastavi takmičiti u prvenstvu, ali uz brojne restrikcije i promjene u rukovodstvu.

Naime, kompletan upravni odbor na čelu sa Manuelom Velardeom i Gabrielom Solaresom je izbačen iz meksičkog fudbala što znači da je Queretaro ostao bez glavnih operativaca te je upitno kako će funkcionisati.

Oglasi

Ovom klubu je dat rok od godinu da pronađu novog vlasnika, a osim toga morat će promijeniti i grad te se više neće takmičiti u Queretaro. Izrečena im je i finansijska kazna od 1.5 miliona pesosa, odnosno 120.000 eura.

Utakmica protiv Atlasa je očekivano registrovana sa 0:3, dok će Queretaro svoje domaće susrete u narednih godinu morati igrati na neutralnom terenu i to bez navijača.

Navijači koji su izazvali nerede, barem oni najradikalniji neće moći prisustvovati susretima kao domaćini u naredne tri godine, dok su im gostovanja zabranjena za narednih šest mjeseci.

I navijači Atlasa nisu prošli nekažnjeno pošto neće moći ići na gostovanja u narednih šest mjeseci.

Na invidiualnom nivou svi koji budu osuđeni za nasilje neće moći ući na stadione bilo gdje u zemlji. Do sada je uhapšeno već 15-ak osoba zbog nereda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti