Epilog stravičnih scena iz Meksika: 22 osobe u bolnici, najavljene kazne će biti najveće ikad

Užas na meču Queretaro - Atlas

Epilog stravičnih scena iz Meksika: 22 osobe u bolnici, najavljene kazne će biti najveće ikad

Midhat Šljivak

Stravične scene desile su se sinoć na utakmici meksičkog fudbalskog prvenstva između Queretara i Atlasa.

Utakmica je prekinuta u 62. minuti susreta zbog nereda na tribinama, a koji u se potom prenijeli na teren, tunele i svlačionice.

Policija i osiguranje nisu mogli ništa napraviti divljacima koji su krenuli u obračun. Uspjeli u samo otvoriti vrata stadiona kako bi spasili žene i djecu, a s terena su uspjeli pobjeći i igrači Atlasa.

Scene koje su obišle svijet su zaista stravične. Pojavili su se snimci brutalno pretučenih navijača, a pojedini meksički mediji su javili da ima i mrtvih.

Međutim, Civilna zaštita države Queretaro tvrdi da za sada nema izvještaja o preminulim. Oni su saopštili da su 22 osobe povrijeđene, devet ih je prebačeno u bolnicu i dvije osobe su u teškom stanju.

Oglasi

"Nemamo izvještaje o smrtnim slučajevima. 22 osobe su povrijeđene, devet ih je u bolnici, dvije osobe su teško povrijeđene. Ostali su u stabilnom stanju. Treba istaći da su svu povrijeđeni muškarci", saopštila je Civilna zaštita.

Čelnici meksičkog prvenstva odlučili su suspendovati današnje utakmice što je potvrdio Mikel Arriola.

"Nedopustivo i žalosno nasilje. Svi odgovorni za ovaj sigurnosni propust će biti žestoko kažnjeni i bit će primjer za sve druge", rekao je Arriola.

A scene koje su viđene zaprepastile su čitav svijet. Sukob s tribina se prebacio i na ulice, a navijači Atlasa su ti koji su izvukli deblji kraj.

[twitter]https://twitter.com/DealinRugs/status/1500306955230928900[/twitter]

Snimci pokazuju da su ih znatno brojniji domaći navijači prebijali i na gradskim ulicama. Skidali su odjeću s njih, pljačkali ih i brojne su poslali u bolnicu.

OVDJE pogledajte fotografije teško povrijeđenih navijača uz upozorenje da su snimci zaista stravični.

Top Komentari

Koba84
Ovaki strumfovi i pitari udaraju nepomicne ljude koji leze na travi polu mrtvi
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti