"Ako FIBA odluči, suspendovat ćemo KK Bosna Royal"

Generalni sekretar KSBiH za SportSport.ba

"Ako FIBA odluči, suspendovat ćemo KK Bosna Royal"

Košarkaši klub Bosna Royal Jelly suočava se sa novim problemima.

Međunarodna košarkaška federacija FIBA danas je naredila KK Bosna Royal da mora izmiriti dugovanja prema svom nekadašnjem košarkašu Nikoli Vučuroviću do 23. novembra, a ukoliko se to ne dogodi slijede im žestoke kazne. 

Za naš portal povodom cijele situacije govorio je generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Dubravko Barbarić koji je poručio da će KSBiH postupiti po uputama FIBA-e.

"Trenutno nemam nikakav poseban komentar. Sačekat ćemo da nam iz FIBA-e pošalju službeni dopis o ovom slučaju. Košarkaški savez BiH je član FIBA-e i mi ćemo postupiti kako nam oni kažu da postupimo. Ukoliko nam iz FIBA-e narede da zabranimo KK Bosna Royal takmičenje, onda ćemo to i učiniti. Nama je od ranije poznat ovaj slučaj i upozorili smo i KK Bosna Royal šta se može desiti kada se koristi brend. Bit će to spor između FIBA-e i KK Bosna Royal i na FIBA-i je da odluči šta će dalje biti", rekao je Barbarić za SportSport.ba.

Podsjetimo, iz FIBA-e su naveli da se KK Bosna Royal suočava sa sankcijama u rasponu od finansijske kazne do zabrane takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi