"Atmosfera je bila kao na sahrani, a niko nije umro"
Foto: EPA

De Rossi se oprostio od Italije

"Atmosfera je bila kao na sahrani, a niko nije umro"

Endin Čaušević

Iskusni italijanski fudbaler Daniele De Rossi sinoć se oprostio od igranja za reprezentaciju Italije.

Italija je svojim navijačima sinoć priredila katastrofalnu noć jer se nakon revanša na San Siru nisu uspjeli plasirati na Mundijal. Ovo je prvi put nakon 60 godina da Azzurre nećemo gledati na Svjetskom prvenstvu koje se narednog ljeta igra u Rusiji. Također, Italijani su ostali bez četvorice igrača koji su odlučili završiti reprezentativne karijere.

Od dresa Italije oprostili su se Buffon, Chiellini, Barzagli i De Rossi. Igrač Rome nakon utakmice izjavio je da jednostavno osjeća da je vrijeme za neke mlađe igrače, te da ne želi više da im zauzima mjesto u reprezentaciji Italije. Također, De Rossi je otkrio kakva je atmosfera bila u svlačionici nakon utakmice.

"Ovo je veoma taman period našeg fudbala, taman za one koji su dio svega ovoga već nekoliko decenija. Vrijeme je da dođu mlađe generacije i mi ćemo im ustupiti naše mjesto. Nakon utakmice atmosfera u svlačionici je bila kao na sahrani, a niko nije umro. Siguran sam da će se Italija vratiti jača nego ikad uz promjene koje su sada neminovne", rekao je De Rossi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi