De Rossi propušta naredne mečeve kvalifikacija za SP

De Rossi propušta naredne mečeve kvalifikacija za SP

Edmir Škorić

Italijanski veznjak Daniele De Rossi mogoa bi da propusti reprezentativno okupljanje.

De Rossi je igrao 90 minuta jučer u trijumfu Rome na gostovnaju kod Milana (2:0), ali najvjerovatnije neće biti u timu Italije za mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Njemu se upalio meniskus i morat će da pauzira nekoliko dana, a također selektor Ventura ne može da računa ni na Marca Verrattija, koji je također povrijeđen.

Italija u petak igra protiv Makedonije, a u ponedjeljak protiv Albanije i prema svemu sudeći naći će se u baražu na kraju, pošto prvoplasiranoj Španiji nedostaje još bod da osigura plasman na SP.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi