Kapiten Lovćena, Vladan Tatar

"Autsajderi smo, ali ulazimo u meč sa približnim kvalitetom"

Pred utakmicu 1. pretkola Europa lige u kojoj će sutra od 21:15 na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" Željezničar ugostiti crnogorski Lovćen, na zvaničnoj press-konferenciji na novinarska pitanja odgovarao je i kapiten ekipe sa Cetinja, iskusni Vladan Tatar.

"Nama je velika čast što igramo protiv Želje. Zna se da je Željo jedan od najvećih klubova na ovim prostorima i zbog toga mi preuzimamo ulogu autsajdera. Ipak, mislim da u utakmicu ulazimo s približnim kvalitetom", rekao je kapiten FK Lovćen Vladan Tatar. 

Ipak, iskusni fudbaler Lovećna priznao je da on i njegovi saigrači nisu navikli igrati pred velikim brojem navijača.

"Istina je da mi stižemo iz male sredine i da nismo navikli na veliki broj navijača. Ipak, vjerujem da to može i biti veliki podstrek za sve nas. Mislim i nadam se da će na Koševu biti pravi spektakl", kazao je kapiten osvajača Kupa Crne Gore u prošloj sezoni.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tatar se osvrnuo i na svog nekadašnjeg saigrača, Nedu Turkovića, sadašnjeg napadača Željezničara, koji je ne tako davno nosio dres Lovćena.

"Prije svega mislim da je Nedo odličan momak, ali i jako dobar fudbaler. Ipak, nadam se da se sutra neće naigrati", istakao je Tatar na kraju svog obraćanja predstavnicima medija na službenoj press-konferenciji pred susret 1. pretkola Europa lige između Željezničara i Lovćena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.