"Bale je bolji bez Ronalda"

Villas-Boas tvrdi

"Bale je bolji bez Ronalda"

Midhat Šljivak

Doskorašnji menadžer Tottenhama Andres Villas-Boas komentarisao je nastupe svog nekadašnjeg igrača Garetha Balea u Real Madridu.

Portugalski stručnjak, koji je dobio otkaz u Tottenhamu, smatra kako Velšanin bolje igra bez Ronalda u ekipi.

"Bale bolje igra bez Ronalda. Ima daleko veću ulogu kada Cristiano ne igra. Kada imate takve dvije zvijezde kao njih dvojicu u Real Madridu, onda su opcije podijeljene. U Tottenhamu je Bale navikao na stil nogometa koji mu je ponudio priliku da bude glavni igrač u ekipi", rekao je Villas-Boas.

Osvrnuo se i na Baleove šanse za osvajanje Zlatne lopte u narednoj godini:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Gareth je već sada jedan od najvećih igrača. Pitanje je može li ponoviti svoje igre iz Tottenhama sada kada igra uz najboljeg igrača svijeta ove godine, Cristiana Ronalda"; dodao je Villas-Boas.

Portugalski trener još uvijek nije pronašao novi klub, a njegovo ime se povezivalo s Marseilleom i Portom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.