"Barca nije postigla gol u dvije utakmice, to je nečuveno"
Foto: EPA

Trener Juventusa Max Allegri

"Barca nije postigla gol u dvije utakmice, to je nečuveno"

D. Rakanović

Trener Juventusa Max Allegri rekao je nakon utakmice na Nou Campu da je eliminacija Barcelone odlučujući korak na putu ka Cardiffu, gdje će se odigrati finale Lige šampiona.

"Moram da pohvalim igrače za sve što su uradili ove sezone. Ovo je korak naprijed. Zasluženo smo došli do polufinala u utakmicama sa protivnikom top klase. Vrlo dobro smo se branili, malo smo bili lošiji u napadu gdje nismo iskoristili nekoliko obećavajućih kontra napada. Bili smo pod pritiskom, ali to je bio odlučujući korak na putu ka Cardiffu, rekao je Allegri.

Juventus je uspio večeras na Camp Nou da odbrani prednost od tri gola iz prve utakmice i tako se plasirao u polufinale Lige prvaka. 

"Barcelona nije uspjela postići gol u dvije utakmice, to je nešto skoro nečuveno. Mi postepeno napredujemo. Igrači moraju shvatiti da mogu igrati čak i bolje od ovoga. Svi su odigrali izvanredno večeras", rekao je Allegri. 

Trener Juventusa smatra da je njegova ekipa trebala igrati malo drugačije. 

"Trebalo je da igramo još mirnije i oštrije, ali nije lako nametnuti svoju igru na Camp Nou jer je Barcelona na svom terenu potpuno drugačiji tim. Lopta se brzo kreće i znali smo da samo ako odigramo odlično možemo proći", rekao je Allegri.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

On je dodao da je sretan kako njegovi igrači igraju, ali je rekao da ključ nije da zadrže trenutnu formu, nego da je poboljšaju. 

 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi