"Barcelona je iznevjerila Lionela Messija"

Joan Laporta kritikovao čelnike Barcelone

"Barcelona je iznevjerila Lionela Messija"

Endin Čaušević

Nekadašnji predsjednik Barcelone, Joan Laporta, izjavio je da je iznenađen kako je katalonski klub reagovao nakon presude Lionela Messija.

Messi je proglašen krivim za utaju poreza, te je dobio 21 mjeset zatvora i skoro pet miliona eura kazne. Laporta je izjavio da je negativno iznenađen lošom reakcijom kluba nakon ove presude.

"Klub je iznevjerio najboljeg igrača u historiji fudbala. Sadašnji predsjednik nije uradio ništa kako bi pomogao Messiju ili bar ponudio neko rješenje. Zaista me ne bi iznenadilo ako bi Messi napustio Barcelonu u skorijoj budućnosti", rekao je Laporta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iz kluba se još uvijek niko nije oglasio na ovu izjavu Laporte, a poznato je da je nekadašnji predsjednik katalonske ekipe u dobrim odnostima sa Argentincem. Ipak, navijači se nadaju da će Messi do kraja karijere ostati na Camp Nou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti