"Begović je kao čelik, ništa ga ne može slomiti"
Foto: EPA

Bivši saigrač hvali bh. golmana

"Begović je kao čelik, ništa ga ne može slomiti"

Midhat Šljivak

Asmir Begović ove sezone je standardan na golu engleskog premijerligaša Bournemoutha.

Nakon što je dvije godine izgubio u Chelseaju, gdje je bio rezerva Thibautu Courtoisu, bh. golman je tokom ljeta odlučio da krene dalje i tokom prošlog ljeta je potpisao za Bournemouth.

U dosadašnjem dijelu sezone Begović brani sasvim dobro. Bilo je tu slabih intervencija, ali i vrhunskih odbrana, a proteklog vikenda je imao i solidan nastup protiv bivšeg kluba Chelseaja.

Vrhunski je u ovom meču zaustavio udarac Alvara Morata, ali je nakon nešto slabije reakcije primio gol od Edena Hazarda, te je imao još nekoliko manjih grešaka.

Njegov nekadašnji saigrač iz Stoke Cityja Danny Higginbotham tvrdi da Begovića greške ne mogu sputati i da je on mentalno jedan od najjačih fudbalera u Premiershipu.

"Asmir je mentalno napravljen od čelika. Na poziciji golmana to jednostavno morate biti. Zadnji ste dio odbrane i kada napravite greške, morate to brzo prevazići. Za Asmira greške nisu problem. On je veoma jak mentalno i ništa ga ne može slomiti", rekao je Higginbotham.

Za tri godnine u Stokeu Higginbotham je dobro upoznao bh. reprezentativca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On je zaista velikan u svlačionici. Konstantno je želio da napreduje, karakter mu je zaista nejverovatan i u Stokeu je bio sve jači i jači. Nije mu bio problem da kaže sve u lice, posebno defanzivnom dijelu ekipe. On je jako dobar golman, lider i ima sve predispozicije pravog golmana", poručio je ovaj nekadašnji fudbaler.

Begović je ove sezone nastupio u svim utakmicama za Bournemouth.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi