"Beitar je domaćinska ekipa, a navijači su im strašno bučni"

Eldar Hasanović dobro poznaje snagu Slobodinog protivnika

"Beitar je domaćinska ekipa, a navijači su im strašno bučni"

Samir Mlaćo

Nogometaši Slobode u prvom pretkolu Evropske lige snage će odmjeriti sa izraelskim predstavnikom Beitarom  iz Jerusalema. Radi se o veoma kvalitetnoj ekipi koja je minulu sezonu u Izraelu završila na trećem mjestu.

Eldar Hasanović, vezista koji je u našoj zemlji nosio dres Željezničara, Čelika i Veleža, vrlo dobro poznaje snagu Slobodinog protivnika s obzirom da je u protekloj sezoni nastupao u Izraelu, tačnije ekipi Hapoel Bnei Sachnin.

"Igrao sam dva puta prošle sezone protiv njih, jednom smo izgubili 1:0, a jednom  dobili 2:0. Dobra su ekipa, domaćinska. Ne znam da li su mijenjali sastav, ali ako je ekipa od prošle godine imaju nekoliko  dobrih igrača. Sve im se vrti u sredini oko Brazilca Claudemira Ferreire. U Evropi su prošle godine prošli katastrofalno tako da mislim da Sloboda u dvije utakmice nije bez šansi", otkriva Hasanović za SportSport.ba.

Prema najavama  medija Slobodu će u Izraelu dočekati veoma vruća atmosfera na tribinama što nam je potvrdio i nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje.

"Atmosfera je predobra, navijači su strašno bučni  i mislim da Slobodni neće biti jednostavno. Problem bi mogla biti i velika vrućina u Izraelu", dodao je Hasanović koji još nije odlučio gdje će nastaviti svoju karijeru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi susret između Slobode i Beitara igra se 30.juna u Zenici, dok je revanš 7.jula u Jerusalemu. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi