"Berbatov ne zaslužuje nositi dres Fiorentine"

Prihvatio ponudu Fulhama

"Berbatov ne zaslužuje nositi dres Fiorentine"

A. Haznadarević

Italijanski fudbalski prvoligaš klub Fiorentina, saopštio je danas da je transfer napadača Manchester Uniteda Dimitra Berbatova propao zbog neodgovornog ponašanja bugarskog igrača, ali i uticaja drugih klubova.

Djelovalo je da je prelazak Berbatova u Fiorentinu bila gotova stvar, ali su se u igru za 31-godišnjeg napadača uključili šampion Serije A Juventus i engleski Fulham, prenosi BBC.
 
"Ovo je posljedica arogantnih i nepravednih akcija klubova, koji ne znaju za pristojnost, fair-play i etiku u sportu. Što se tiče Berbatova, bez obzira na njegove karakteristike, u ovom trenutku možemo da kažemo da smo sretni jer nije došao. On ne zaslužuje da dođe u naš grad i nosi dres Fiorentine", kaže se u saopštenju Fiorentine.

Čelnici Fulhama i Juventusa odbacili su optužbe Fiorentine.

"Ponašali smo se maksimalno pošteno i počeli smo pregovore onog trenutka kada je Berbatrov odbio uslove Fiorentine. U međuvremenu uključio se i Fulham. Željeli smo da iskoristimo situaciju koja se pojavila na tržištu, ali je on odlučio da zbog porodice ostane u Engleskoj", rekao je generalni direktor Juventusa Giuseppe Marotta.

Berbatov je na Old Traford stigao 2008. godine iz Tottenhama za 30 miliona funti, ali je zbog jake konkurencije u posljednje dvije sezone izgubio status standardnog prvotimca.

Za United je odigrao 149 utakmica i postigao 56 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.