"Bili" bolji od fenjeraša, Vrašajeviću i Sušiću po 90 minuta

1. HNL, 22. kolo

"Bili" bolji od fenjeraša, Vrašajeviću i Sušiću po 90 minuta

Ekipa Hajduka nakon pobjede u gradskom derbiju protiv Splita danas je u okviru 22. kola 1. HNL upisala novi trijumf, a ovoga puta su Bili na Poljudu savladali posljednjeplasirani sastav Hrvatskog Dragovoljca sa 2:1.

Svoje mjesto u startnoj postavi Hajduka našao je bh. reprezentativac Avdija Vršajević, a od prve minute utakmice na terenu je bio i Tino Sven Sušić, fudbaler čije se ime spominje kao jedno od novih na spisku selektora BiH i njegovog amidže Safeta Sušića za prijateljsku utakmicu sa Egiptom.

Već na samom startu Hajduk je krenuo ofanzivno, redale su se prilike pred golom gostiju, ali su mreže mirovale. Imali su i gosti svoje prilike u prvih 45 minuta. 

U 17. minuti kontru gostiju povukao je Jazvić, pa šutirao sa 18 metara, ali tačno u Stipicu. Nakon dobrog proigravanja Sušića u 44. minuti loptu je prsima na rubu kaznenog prostora uspio smiriti Andrijašević, pa je nakon nekoliko koraka i šutirao, ali lopta je završila pored gola, a na pauzu otišlo sa miroljubivih 0:0.

Već u tridesetoj sekundi nastavka Hajduk je poveo. Maglica je na 35 metara od protivničkog gola majstorski primio loptu, sjurio se prema kaznenom prostoru. Pričekao je na dvadesetak metara od gola utrčavanje Pašalića pa mu je kroz obranu gostiju podvalio loptu. Pašalić je izbio sam pred Čovića pa je samo plasirao loptu pored nemoćnog čuvara mreže ekipe iz Sigeta.

Nakon što mu je u 23. minuti gol poništen zbog ofsajda, isti scenario Kouassiju se desio u 50. minuti utakmice, da bi samo 11 minuta kasnije Milić svojim golom udvostručio vodstvo Hajduka na 2:0. Udarac iz kornera sa desne strane izveo je Pašalić. Golman gostiju je pokušao da izboksuje loptu, koja ga je preskočila, a Milić je sa četiri metra glavom pogodio nebranjeni dio mreže.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Veliku šansu u 81. minuti imali su gosti. Sjajnom akcijom izigrali su obranu Hajduka, a sam je na lijevoj strani ostao Bačelić-Grgić, ipak njegov udarac tačno je pogodio Stipicu. Za hrabru igru tokom svih 90 minuta gosti su nagrađeni, ali prekasno. Gol za konačnih 2:1 Hrvatski Dragovoljac postigao je u prvoj minuti sudijske nadoknade Mrčela.

1. HNL, 22. kolo:
Hajduk – Hrvatski Dragovoljac 2:1 (Pašalić 46, Milić 61 / Mrčela 90+2)

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.