"Bog se nasmijao na moje snove, Željo me oduševio"
fkzeljeznicar.ba

Siniša Stevanović govorio za SportSport.ba

"Bog se nasmijao na moje snove, Željo me oduševio"

Srbijanski internacionalac Siniša Stevanović već u svom prvom službenom nastupu za FK Željezničar je pokazao da će biti veliko pojačanje. Pravovremenim intervencijama i asistencijom je preko noći "kupio" navijače, iako je rijetko ko vjerovao da će upravo on biti jedan od junaka u pobjedi nad Širokim Brijegom (2:0).

Stevanović je u mladosti mnogo obećavao. Kao mladi reprezentativac Srbije sa beogradskim Partizanom je igrao u evropskim takmičenjima i u razgovoru za SportSport.ba je priznao da nije ni sanjao da će završiti u Željezničaru. 

"Iskreno, Željezničar nije bio ni u mom snu ranije, imao sam skroz druge planove i onda se Bog na to nasmijao. Iz nefudbalskih razloga sam bio raskinuo saradnju sa Partizanom i kad je trebalo da napravim veliki korak, došla je operacija i od tad pokušavam da se iščupam. Nekad se treba u životu spustiti koji stepenik niže, tako da sam kasnije nosio dresove Spartaka, Novog Pazara i sada sam došao u najtrofejniji bh. klub. To je najbolji potez u mojoj dosadašnjoj karijeri i vjerujem da će ovo biti dobra odskočna daska. Lakše se prodati iz Željezničara nego iz Novog Pazara, uz dužno poštovanje prema tom klubu", kazao nam je na samom početku raspoloženi Stevanović. 

Kako komentarišete dosadašnji period u FK Željezničar?

"Sve je sjajno. Od prvog trenutka kad sam došao u Željezničar zaključio sam da je ovdje profesionalizam na visokom nivou i stvarno imam riječi hvale za upravu, stručni štab, navijače, igrače... Sretan sam što sam došao u klub koji je najtrofeniji u BiH i vjerujem da će me navijači pamtiti po dobrom."

Jeste li bili iznenađeni atmosferom na Grbavici?

"Ranije sam imao priliku igrati pred više od 40.000 navijača, ali ovo što sam doživio u Sarajevu je nevjerovatno. Nisam vjerovao saigračima kad su mi govorili da će biti ispunjen stadion, zvučilo je vanzemaljski, ali shvatio sam onda gdje sam došao. Grbavica ima dušu i iskreno se nadam da ćemo onakvu podršku imati i na ostalim utakmicama. Ne bi bilo korektno da bude 2.000 navijača jer će nam doći neki slabiji protivnik."

Koliko ste zadovoljni onim što ste pružili protiv Širokog Brijega?

"Ja lično, bez neke lažne skromnosti, nisam pretjerano zadovoljan svojim nastupom. Ima tu još dosta prostora za napredak i vjerujem da ću biti bolji u narednom periodu. Čujem da se priča dosta o mom potezu, asistenciji... To neki ljudi gledaju kao minijaturu i zbog takvih stvari dolaze na utakmice." 

Je li istina da ste ranije imali 'na stolu' ponudu Zaragoze koja se tada takmičila u španskoj Primeri?

"Da, istina je. To je bilo aktuelno kad sam nastupao za Spartak. Odigrao sam stvarno fenomenalnu sezonu i prije nego što je počeo prijelazni rok bio je transfer faktički gotov. Čekalo se samo da potpišem, a onda sam iz cilja da ostanem u trenažnom procesu otišao na pripreme sa Spartakom. Već treći dan sam se povrijedio na bezazlenoj vježbi i to je značilo kraj te priče. Moji snovi su u tom trenutku bili propali." 

Željezničar je prvi dio sezone odigrao ispod renomea, a najviše je izostala realizacija. Koliko dolazak nekoliko ofanzivaca može popraviti taj segment igre?

"Mi u klubu smo svjesni da je Željezničar ostavio iza sebe lošu polusezonu i zbog tog neuspjeha osuđeni smo da maštamo o nekim ciljevima. Ja bih lično volio da mi svaku utakmicu dobijemo sa 1:0 i tako skupljamo bodove. S kojim rezultatom pobjeđujemo je potpuno nebitno, jer Željezničar je klub koji ne trpi neuspjehe i bio bih sretan da nastavimo igrati kao protiv Širokog Brijega." 

Kakvo mišljenje imate o vašem "konkurentu" Kerimu Memiji?

"O Memiji imam veliko mišljenje. On je trebao otići u zimskom prijelaznom roku kao mladi reprezentativac BiH, potencijal i znam da je imao ponude ozbiljnih klubova. Ipak, na kraju se nešto iskomplikovalo, ja sam iskoristio tu neku šansu i svjestan sam da moram i dalje raditi. Možda baš Memija bude starter za narednu utakmicu, ali kako god, najbitnije je da je u timu zdrava konkurencija."

Igrajući sa Partizan ste imali priliku osvojiti nacionalni kup. Nadate li se da isto možete ponoviti u Željezničaru?

"Nadamo se, to je prioritet. Kroz to Kup takmičenje najlakše možemo izboriti izlazak na evropsku scenu, ali mi ćemo svoju šansu vrebati i kroz prvenstvo. Nije nemoguće i da se poklope neki rezultati. Željezničar je već neko vrijeme bez trofeja i osvajanje Kupa bi barem djelimično zadovoljilo apetite navijača. Maksimalno smo fokusirani na to." 

Koliko ste ranije pratili takmičenje u BHT Premijer ligi BiH?

"Pratio sam, ali nisam bio toliko obrazovan po tom pitanju. Znao sam te neke osnovne stvari, ali sada vidim da je liga itekako zanimljiva i to pokazuje i ovogodišnja borba za titulu. Sloboda nije slučajno u vrhu, kao ni Zrinjski, Široki Brijeg... Sve su to kvalitetni klubovi i borba će trajati do samog kraja." 

Kakvo mišljenje imate o glavnom gradu Bosne i Hercegovine?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Divno. Ovo je Beograd u malom, samo što ja svoj rodni grad ne bih mijenjao ni za jedan drugi. Uvijek sam želio da dođem u Sarajevo, svaki ćošak ima svoju priču i čuo sam da su Sarajlije pravi Balkanci. Kod vas valjda sve ide bez žurbe, svi žele pomoći... Sada imam vremena da dovoljno istražim Sarajevo", kazao je Siniša Stevanović na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi