"Bolt je dobrodošao, ali neće dobiti ugovor"
FOTO: EPA

Oglasio se direktor Borussije

"Bolt je dobrodošao, ali neće dobiti ugovor"

Najbrži čovjek na svijetu Usain Bolt će u narednom periodu trenirati sa Borussijom.

Olimpijski šampion ima namjeru da postane profesionalni fudbaler i u namjeri da se što bolje spremi trenirat će jedno vrijeme sa Borussijom, međutim to ne znači i da će potpisati ugovor sa dortmundskim klubom. 

"Nije šala da će Bolt trenirati sa nama u nekom trenutku. Odluka je donijeta još ranije. Direktor Pume, koji je i član uprave Borussije, rekao mi je prije nekog vremena da ga je Usain pitao da trenira sa nama. Odmah sam mu rekao da to neće biti problem, a ni trener nema ništa protiv", kazao je direktor kluba Hans-Joachim Watzke. 

Watzke je pojasnio u kojem periodu će Bolt moći trenirati s Milionerima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Naravno, neće nam se priključiti kada budemo igrali dvije utakmice u nedjelju dana, već vjerovatno kada se stvari malo stišaju. Također. i igrači to žele. Ne moramo da pričamo o ugovoru, ali smo polaskani što Bolt želi da trenira s nama. To je velika čast", dodao je Watzke. 

Bolt vjeruje da će uskoro pronaći klub koji će mu pružiti priliku da pokaže fudbalsko umijeće. Nije tajna da je on veliki navijač Manchester Uniteda.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije