"Bosna je solidan tim, mi imamo misiju za ispuniti"
Foto: epa.eu

Vincent Collet, selektor Francuske:

"Bosna je solidan tim, mi imamo misiju za ispuniti"

Košarkaška reprezentacija će na Eurobasketu 2015. godine koji će po prvi put u historiji šampionata Starog kontinenta ugostiti četiri zemlje.

Voljom žrijeba naš najbolji košarkaški tim igrati će u grupi A sa aktuelnim prvakom Evrope Francuskom, te Finskom, Poljskom, Izraelom i Rusijom, a mečevi će se igrati u Montpellieru.

Selektor Les Bluesa Vincent Collet poprilično je zadovoljan grupom, ali je priznao da grupa nije naivna.

"Nema potrebe za jačom grupom. Finska je jaka, a Bosna i Poljska su solidni timovi. Ono najvažnije za nas je koncentracija i atmosfera unutar tim. Čak i ako pobijedimo u određenim utakmicama u prvom krugu, igrama u drugom krugu moramo sve to upotpuniti", rekao je selektor Francuske u svojoj izjavi za L'Equipe, te apostrofirao:

"U Sloveniji 2013. godine nismo bili pravi u prvom krugu takmičenja. U drugom krugu smo bili bolji, a u finalu najbolji. Moramo biti oprezni u drugom krugu. Tu takmičenje počinje, ili ćemo tu napraviti posao ili ćemo izginuti. Mi imamo misiju za ispuniti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.