"Čataković će napraviti veliku karijeru"

Muhamed Berberović, trener Krajine

"Čataković će napraviti veliku karijeru"

S. Mlaćo

Juniori  FK Sarajevo jučer su kao domaćini deklasirali vršnjake iz Širokog Brijega sa visokih 4:0, te tako pokazali da su u sjajnoj formi. 

Bordo nade nakon samo 21 minuta vodile su sa 4:0, a sve četiri pogotka postigao je briljantni Hamza Čataković koji je na Koševo stigao iz cazinske Krajine.

Čataković je velika nada kluba sa Koševa te mu svi predviđaju blistavu budućnost. Sa jučerašnja četiri pogotka Čataković je postao i prvi strijelac juniorske Premijer lige naše zemlje sa 16 postignutih pogodaka. 

Da se radi o sjajnom fudbaleru vidjeli su to još treneri cazinske Krajine, a njegove kvalitete prvi je spazio sadašnji trener seniorske momčadi Krajine Muhamed Berberović. Berberović je za SportSport.ba o svom učeniku govorio u superlativima.

"Hamza je igrao u jednom kantonalnom klubu Mladost Polje i od malena je igrao sa starijima, a igrao je dosta  i mali nogomet. Vidjelo se da je potencijal i čak je sa splitskim Hajdukom išao  na turnir u Francusku. Mi smo ga onda dovelia u Krajinu i kao mlađi junior igrao je za prvi tim te bio najbolji strijelac prošle godine i prvog tima ali i juniora. Stvarno se radilo o momku za kojeg se vidjelo da će nešto biti od njega, a i u prvom timu je kao mlađi junior odskakao od svih ostalih igrača", priča Berberović.

Sretan je što je igrač iz Krajine svjetla tačka bh. fudbala i vjeruje da će napraviti još mnogo u karijeri.

"Moje mišljenje je da može napraviti veliku karijeru. Njega treba  malo istrpiti kao i svakog mladog igrača, jer i ovo jučer,  nikome nije lako dati četiri gola bez obzira o kome se radi. Vidim da je počeo dobijati šansu u prvom timu Sarajeva i što god više bude dobijao šansu on će biti sve bolji i bolji", dodao je Berberović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi