"Čestitke predsjedniku Begiću, sretno vašoj reprezentaciji"

Michel Platini na otvaranju trening centra:

"Čestitke predsjedniku Begiću, sretno vašoj reprezentaciji"

D. Kurbegović

Reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je dobila moderan trening centar u kom će se moći pripremati za predstojeće utakmice.

Izgradnju centra pomogle su UEFA i FIFA koje su donirale oko 10 miliona maraka, a današnjem otvaranju centra prisustvovao je predsjednik krovne kuće evropskog fudbala, Michel Platini.

"Ovim danas smo otvorili prozor prema Brazilu i svakako da je ovo šlag na tortu, na sve aktivnosti koje je N/FS BiH uradio u proteklom periodu. Ovo je prilika da pokažemo da smo dio Evrope. Hvala UEFA-i na podršci. Mi smo počašćeni što su nam pomogli u ovom projektu. Hvala općini Zenica koja je Bosne zjenica i naša baza do Brazila. Ne mogu da ne spomenem načelnika općine Zenica, Huseina Smajlovića koji Zenicu lansira u Evropu i svijet na jedan pravi način. Hvala svima  koji su doprinijeli i izvođačima radova koji su bili iz čitave države. Izgradnja kampa je naša baza za svijetlu budućnost i nadam se da ćemo u narednom periodu riješiti pitanje stadiona", rekao je predsjednik N/FS BiH, Elvedin Begić, a nakon njega se prisutnima obratio Michel Platini. 

"Dragi prijatelji Bosne i Hercegovine, odavno nisam govorio pred ovolikim brojem ljudi i pozdravljam ove mlade fudbalerke i fudbalere koji su danas dio svega ovoga. Iskrene čestitke predsjedniku Begiću i ostalim koji su doprinijeli ovom centru. Ovo je zaista fenomenalno. Imali ste u prošlosti izuzetne generacije mladih fudbalera i nadam se da će ove sadašnje i buduće nade BiH krenuti putem Safeta Sušića i ostalih velikih igrača koje je Bosna imala. Ono što je vaša reprezentacija uradila u posljednjih nekoliko godina je zaista izuzetno. Drago mi je što sam danas ovdje i velika zahvalnost gospodinu Ivici Osimu na svemu što je uradio za bh. nogomet, naravno i komitetu za normalizaciju. Želim svu sreću mladim fudbalerima u vašoj zemlji. Ovo je region pun talenata i ne mogu da vam ne poželim sreću u petak kada igrate protiv Slovačke. Iako ja moram biti neutralan nadam se da ćete uspješno apsolvirati tu utakmicu. Za kraj zaboravio sam kazati jedno veliko hvala načelniku općine Zenica jer ne smijemo zaboraviti koliko je ovaj grad dao za razvoj nogometa u vašoj zemlji i u svakom trenutku su načelnik i građani bili na raspolaganju reprezentaciji", istakao je Platini. 

Prije zvaničnog otvaranja centra Platini je uručio poklone Begiću i Smajloviću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti