Robert Zrilić, direktor Borca

"Cilj je izboriti opstanak, ali nećemo odustati od Evrope"

Robert Zrilić, direktor banjalučkog premijerligaša, bio je izuzetno zadovoljan nakon obavljenog žrijeba za sezonu 2015/16. Premijer lige BiH.

"Zadovoljni smo ždrijebom. Prvo kolo igramo na domaćem terenu protiv Željezničara i nadam se će naš protivnik napraviti uspjeh u Evropi, a potom umoran doći u Banja Luku i izgubiti utakmicu. Drugo kolo gostujemo Veležu, u trećem dolazi Mladost i sve u svemu zadovoljan sam ždrijebom", kazao je Zrilić, a potom odgovorio na pitanje hoće li Borac izaći u susret Željezničaru zbog nastupa u Evropi. 

"Upravo to dogovaramo. Vjerovatno ćemo utakmicu zakazati za nedjelju za neki noćni termin."

U trenutnoj situaciju u klubu iz Platonove Zrilić kaže: 

"Kao što vidite, uspjeli smo nešto da riješimo. Doveli smo četiri-pet mlađih igrača potentnih, mislim da smo napravili dobru stvar i trebamo se još kompletirati. Momci dobro rade na pripremama, tako da ide sve dobrim tokom."

Zrilić smatra da je današnji ždrijeb za Borac najveći uspjeh.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo prošle sezone riješili 700.000 i jučer smo u pomoć Vlade RS riješili sto i nešto hiljada. To je najveći uspjeh, ali idemo dalje", riječi su Zrilića, koji se potom osvrnuo na ambicije banjalučkog premijerligaša. 

"Cilj je financijska stabilizacija, afirmacija mladih igrača i što bolji plasman. Želimo izboriti opstanak, ali nećemo se odreći ni borbe za Evropu."

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.