"Čović je potpisao dupli ugovor i zato ne igra u Kazahstanu"

Menadžer Husarić optužuje igrača

"Čović je potpisao dupli ugovor i zato ne igra u Kazahstanu"

Dino Kurbegović

Naš nogomet definitivno ne može bez afera i skandala, a najviše u tome prednjače menadžeri i igrači koji očito nesvjesno potpisuju papire koje ne pročitaju. Naš portal je kontaktirao menadžera iz Srebrenika Admira Husarića koji se godinama bavi zastupanjem igrača, a posjeduje i menadžersku agenciju.

Ovaj menadžer optužuje Mehmedaliju Čovića inače nogometaša o kojem se brine Husarić već godinama od početka njegove seniorske karijere. Optužbe su usmjerene na to da je pomenuti nogometaš otišao za Kazahstan preko drugog menadžera, iako ima još važeći ugovor sa Husarićem.

"Evo kao što sam vam poslao papir u kojem se vidi da je Mehmedalija Čović potpisao aneks o produženju ugovora 05.12.2011. godine, a on važi po pravilima dvije godine tako da je Čović još član moje agencije i ne može niko pregovarati u ime ovog nogometaša bez našeg znanja i dopusta. Preko menadžera Mije Ćosića je otišao u Kazahstan, gdje su prodali priću da ima čiste papire i potpisao je dvogodišnji ugovor sa ekipom Zheytusua članom najjače kazahstanske lige. Transfer je nakon što su ljudi iz tog kluba saznali da ima ugovor s nama blokiran i Čelik još nije dobio obeštećenje koje je trebao odlaskom Čovića u ovaj klub", razočaran je Husarić koji dodaje:

"Ovo treba biti pouka za sve igrače koji imaju menadžere i potpisane ugovore da ne idu grlom u jagode, da ne nasjedaju na prazne priče i da je jedino mjerilo papir koji mi posjedujemo tako da ćemo do kraja istrajati da dobijemo svoju proviziju koja stoji po ugovoru. Čović još nije zaigrao u Kazahstanu jer rukovodstvo kluba neće i ne želi da ga registruje dok transfer ne bude ispravan. Žalosno je čim se služi taj momak sa kojim sam od početka igračke karijere, ali očito da večina naših igrača ima problem u glavi što je i najveći problem nogometaša iz naše zemlje", kazo je za naš portal Husarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.