"Dišemo jednim plućima i težimo uspjehu FK Sarajevo"

Samir Radovac za SportSport.ba

"Dišemo jednim plućima i težimo uspjehu FK Sarajevo"

Midhat Šljivak

Mladi veznjak FK Sarajevo Samir Radovac igra odlično po povratku na teren nakon nezgodne povrede.

Pokazao je da se polako vraća u formu koja ga je krasila prethodnih sezona, a jako dobrim nastupima zaslužio je i poziv selektora reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića za okupljanje u Zenici.

Radovac je sretan zbog ukazanog povjerenja...

"Poslije jutarnjeg testiranja odigrali smo i utakmicu. Sve u svemu, jedno dobro i lijepo iskustvo. Smatram da je dobro što se održalo okupljanje, jer predstavlja priliku za nas igrače iz domaće lige. Želim se zahvaliti selektoru na ukazanom povjerenju", rekao je Radovac

Bordo tim je u proteklom kolu savladao Borac, te je ostao u igri za odbranu naslova prvaka. Veznjak Sarajeva smatra da su tri boda iz Banja Luke jako važna.

"Za nas je to jako važna pobjeda. Pobijedili smo Borac na gostujućem terenu u jednoj dobroj utakmici. Korak smo bliže osiguravanju mjesta koje vodi u evropska takmičenja i idalje smo tu, u borbi za vrh. Svaka naredna utakmica je jako bitna za nas, nadam se da ćemo na kraju biti zadovoljni ostvarenim".

Radovac iz meča u meč pokazuje sav svoj raskošan talenat. Igra zaista odlično i opravdava povjerenje trenera Almira Hurtića.

"Mnogo sam razgovarao sa šefom Hurtićem i njegovim pomoćnicima, uključujući Muhameda Džakmića sa kojim sam i igrao skupa. Njihove riječi mi mnogo znače, nadam se da ću igrati još bolje kako vrijeme bude odmicalo. Želim dati sve od sebe u Bordo dresu, a mogu reći da je atmosfera među nama odlična. Dišemo jednim plućima i svi u klubu težimo uspjehu za FK Sarajevo", ističe Radovac.

Naredni protivnik tima s Koševa je Radnik iz Bijeljine. Sarajevo je u prvoj utakmici slavilo s 3:0. Radovac smatra da je to jedna od najboljih utakmica ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prva utakmica između Sarajeva i Radnika u Bijeljini bila je jedna od najboljih utakmica koje smo odigrali u ovoj sezoni. Nadam se da ćemo ponovo biti mi ti koji ćemo slaviti nakon utakmice.  Bit će teško, svjesni smo toga", istakao je Radovac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi