"Dobili smo pažnju cijelog svijeta jer smo kupili Ronalda"

Prisjetio se nekadašnji predsjednik Intera

"Dobili smo pažnju cijelog svijeta jer smo kupili Ronalda"

Teme:

Legendarni brazilski napadač Ronaldo prešao je na ljeto 1997. godine iz Barcelone u Inter za tada nevjerovatnih 28 miliona eura.

Obzirom da je prošlo tačno 20 godina od tog transfera, tadašnji predsjednik Intera Massimo Moratti prisjetio se tih dana te je poručio da je klub imao sreće kada je kupio Ronalda. 

"Iako se dogodilo davno, bio je to veoma važan trenutak, jer smo dobili pozornost cijelog svijeta zato što smo kupili Ronalda. Bio je to poseban dan, ali treba istaknuti da smo imali sreće. Svi su mislili da je nemoguće kupiti ga, da je on nedodirljiv, pa niko nije slao ponude. Ronaldo je uistinu sjajan momak, pravi vođa. Način na koji je razumio fudbal, refleksi koje je imao, zato ga je bilo uživanje gledati", rekao je Moratti.

Podsjetimo, Ronaldo je u Interu proveo pet godina, a u to vrijeme je imao teške povrede zbog kojih je propustio gotovo čitave tri sezone. Poslije Svjetskog prvenstva 2002. godine prešao je u redove Real Madrida. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi